Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ 10ΜΕΡΟΥ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗΣ ΕΚΠΤΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ




Ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής διεξήγαγε έρευνα, μέσω ερωτηματολογίου, για την αποτίμηση της καταναλωτικής κίνησης την ενδιάμεση εκπτωτική περίοδο του Νοεμβρίου. Στην έρευνα ανταποκρίθηκαν 50 ιδιοκτήτες εμπορικών
επιχειρήσεων οι οποίοι ανέφεραν ότι ο τζίρος των καταστημάτων την συγκεκριμένη περίοδο  ήταν αυξημένος σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα αλλά  η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος του Νοεμβρίου δεν βοηθά στην αύξηση της συνολικής ζήτησης. Τα περισσότερα καταστήματα προέβησαν σε εκπτώσεις που όμως περιόρισαν την κίνηση της αγοράς σε εκείνο το 10μερο και με όχι ιδιαίτερα ικανοποιητικά αποτελέσματα.  Συμπερασματικά φαίνεται πως το μέτρο της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου δε συμβάλει ουσιαστικά στην τόνωση της ζήτησης και την ενίσχυση της κατανάλωσης για τον μήνα Νοέμβριο και ενόψει της εορταστικής περιόδου που ακολουθεί.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗΣ ΒΙΤΡΙΝΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ
Την πρώτη εβδομάδα του εορταστικού ωραρίου (το οποίο ξεκινά 15/12) θα συσταθεί 4μελής  επιτροπή που θα απαρτίζεται από μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου,  από εκπρόσωπο του Δήμου και από επαγγελματία Διακοσμητή εσωτερικού και εξωτερικού χώρου. Η επιτροπή θα περάσει από την αγορά και θα επιλέξει την επικρατέστερη ομορφότερη Χριστουγεννιάτικη βιτρίνα καταστήματος. Η βράβευση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΑΡΟΥ & ΝΑΞΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Την Παρασκευή 14/11/2014 επισκεφτήκαν την πόλη μας οι Πρόεδροι και μέλη των Εμπορικών Συλλόγων Πάρου και Νάξου  με αφορμή το προγραμματισμένο ταξίδι τους στην Κωνσταντινούπολη . Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους η Πρόεδρος και μέλη του Ε.Σ Κομοτηνής τους ξενάγησαν στην πόλη μας και στα γραφικά σοκάκια και γεύτηκαν παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής μας, που τους δόθηκαν και ως δώρα. Στα πλαίσια της συνάντησης, συζητήθηκαν τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν τον εμπορικό και κόσμο και δόθηκε έμφαση σε θέματα τόνωσης της τουριστικής κίνησης, θέμα που τα νησιά μας πρωτοπορούν. Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης και ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ν.Ροδόπης .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου