Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014



Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δασκάλων Αποφοίτων της Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης (Ε.Π.Α.Θ.) Ν. Ροδόπης – Ν. Έβρου σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε ομόφωνα να απευθυνθεί σε Εσάς και να Σας παρακαλέσουν για την προσωπική Σας παρέμβαση ώστε να επιλυθούν τα παρακάτω θεσμικά αιτήματά μας:


1.Σταδιακή εξομοίωση των αποφοίτων δασκάλων της Ε.Π.Α.Θ., για την αναβάθμιση των πτυχίων τους από διετούς σε τετραετούς φοιτήσεως.


2.Σύσταση 2 (δύο) θέσεων Σχολικών Συμβούλων (1 θέση για το Ν. Ροδόπης και  1 θέση για το Ν. Ξάνθης) στο Τουκόγλωσσο Πρόγραμμα των Μειονοτικών Σχολείων από τους υπηρετούντες εκπαιδευτικούς του Τουρκόγλωσσου Προγράμματος.

3.Προτείνουμε για «Σύνθεση διδακτικού προσωπικού Μειονοτικών Σχολείων.»
Ζητούμε να επανακαθοριστεί η Σύνθεση διδακτικού προσωπικού Μειονοτικών Σχολείων τις Υπουργικής Απόφασης Ζ2/182 ΦΕΚ 555 τεύχος Β / 06-05-1999 «Σύνθεση διδακτικού προσωπικού Μειονοτικών Σχολείων»
Προτείνεται:
α) Σχολεία με αριθμό μαθητών μέχρι 30 ,   διθέσια
β) Σχολεία με αριθμό μαθητών από 31 έως 60 , τετραθέσια
γ) Σχολεία με αριθμό μαθητών από 61 έως 90 ,  εξαθέσια
δ) Σχολεία με αριθμό μαθητών από 91 έως 120 , οκταθέσια
ε) Σχολεία με αριθμό μαθητών από 121 έως 150 , δεκαθέσια
στ) Σχολεία με αριθμό μαθητών από 151 έως 180 , δωδεκαθέσια
ζ) Σχολεία με αριθμό μαθητών  181 και άνω να χαρακτηρίζονται με βάση τους τριάντα μαθητές και πάντοτε με άρτιο αριθμό θέσεων.

4. Η μεταφορά των μαθητών να πραγματοποιείται από τους δήμους, βάση με τα προβλεπόμενα από Υπουργείο Εσωτερικών. (Όπως πραγματοποιείται στα δημόσια σχολεία)

5. Ενισχυτική Διδασκαλία στα Μειονοτικά Δημοτικά Σχολεία όπου δεν υπάρχει τακτική φοίτηση των μαθητών και επικρατούν ιδιάζουσες συνθήκες.

6. Άμεση κάλυψη όλων των υπαρχόντων κενών οργανικών θέσεων στα Μειονοτικά Δημοτικά Σχολεία της Θράκης από αποφοίτους Εκπαιδευτικούς της Ε.Π.Α.Θ.

7.      Η υπό σκέψη ίδρυση ενός Παιδαγωγικού Τμήματος για δασκάλους του Τουρκόγλωσσου προγράμματος των Μειονοτικών Σχολείων μας ενδιαφέρει, διότι δεν κατέχουμε καμιά πληροφορία για το εν λόγω Τμήμα (ή Διδασκαλείο) σε αντικατάσταση της ΕΠΑΘ.

Γνωρίζουμε ότι το σύνολο των υποχρεώσεών σας, σας επιβάλλουν ένα πρόγραμμα ιδιαίτερα βεβαρυμμένο. Ελπίζουμε ότι κι Εσείς θα επιθυμούσατε την πραγματοποίηση προσωπικής επικοινωνίας με τα Διοικητικά Συμβούλια των δύο Συλλόγων μας σε ημερομηνία που θα προκρίνατε.
      
Θεωρούμε δεδομένο το ενδιαφέρον σας για την προώθηση και επίλυση των αιτημάτων μας.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΔΑΣΚΑΛΩΝ
ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ  Ε.Π.Α.Θ.   Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ – Ν. ΕΒΡΟΥ
1994
Πληροφορίες:
ΜΕΧΜΕΤ ΔΕΡΝΤΙΜΑΝ
Κινητό τηλέφωνο Προέδρου:
Τηλ. & Fax:
e-mail:
URL :
Ταχ. Δ/νση:
Ταχ. Κώδικας:
(+30) 693 610 610 9
(+30) 25310 70565
Βασ. ΠΑΥΛΟΥ 41
69100  ΚΟΜΟΤΗΝΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου