Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Σε κλίμα συγκίνησης η ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου













Με  χαμόγελα, αισιόδοξα μηνυμάτων, αλλά και ισχυρή αντιπολίτευση από την άρχη πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Παπανικολάου η ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου της Κομοτηνής, αλλά και των τοπικών συμβουλίων.  Την τελετή της ορκωμοσίας τέλεσε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. κ. Παντελεήμων, ενώ τα νέα μέλη του δημοτικού συμβουλίου της πόλης μας, ορκίστηκαν στο ευαγγέλιο και το κοράνι.
Ο δήμαρχος κ.Γιώργος Πετρίδης ο οποίος ανανέωσε τη θητεία του για τα επόμενα πέντε χρόνια, μίλησε για μία νέα αρχή, η οποία όμως θα βασιστεί στις βασικές αρχές τις οποίες ακολούθησε κατά τα προηγούμενα τρεισήμισι χρόνια και οι οποίες, όπως υπογράμμισε «ήταν ορθές, όπως επιβεβαίωσε και ο κόσμος με την πρόσφατη εκλογική διαδικασία». «Ως δημοτική αρχή δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε αυτά τα οποία ξεκινήσαμε στα προηγούμενα τρεισήμισι χρόνια, έχοντας προσθέσει στην εμπειρία μας πολλά θέματα και εκτιμώντας ότι πρέπει να διορθώσουμε πράγματα τα οποία από την εμπειρία έχουν προκύψει»τόνισε ο κ. Πετρίδης και ευχήθηκε «μια πενταετία κατά την οποία η τοπική αυτοδιοίκηση στη χώρα μας θα βρει το βηματισμό της και μαζί με αυτή και ο δήμος Κομοτηνής, κόντρα στα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας και στην τοπική αυτοδιοίκηση, προσπαθώντας να βρούμε τους τρόπους εκείνους, τις διαδρομές εκείνες και τις λύσεις που υπάρχουν πάντα, έτσι ώστε να μην μεμψιμοιρούμε αλλά να βγαίνουμε επιθετικά απέναντι στα προβλήματα».
Η επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο Δήμο Κομοτηνής αλλά και της παράταξης «Εμείς η Πόλη» κ. Φελίνα Καζάκου αναφέρθηκε σε όσους από τη 1η Σεπτέμβρη θα απουσιάζουν από τα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου της πόλης κάνοντας λόγο για εξαιρετικούς συναδέλφους, που τίμησαν με την παρουσία τους όλα αυτά τα χρόνια την τοπική αυτοδιοίκηση, κάνοντας ταυτόχρονα ειδική μνεία και στα νέα πρόσωπα του συμβουλίου, εκφράζοντας την πεποίθηση πως «σε συνδυασμό με την εμπειρία των παλαιοτέρων πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε να κερδίσουμε το στοίχημα». «Το πολιτικό μήνυμα» ανέφερε η ίδια « είναι ότι η νυν δημοτική αρχή και ο νυν δήμαρχος καλείται με ένα μεγάλο ποσοστό νίκης και ευθύνης να διαχειριστεί μία κρίσιμη και σπουδαία πενταετία για τον τόπο μας. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλή δύναμη σε αυτό το δύσκολο έργο. Εμείς ως μείζων αντιπολίτευση θα είμαστε εκεί, θα ασκήσουμε το ρόλο μας με κάθε δυναμική, ουσιαστικά και αποτελεσματικά, κάνοντας σημαντικές προτάσεις για την επόμενη πενταετία και για τα έργα που θα κληθούμε να φέρουμε στον τόπο».
 « Η στιγμή της ορκωμοσίας είναι μία σημαντική στιγμή για όλους μας αλλά ιδιαίτερα γι’ αυτούς που ορκίζονται για πρώτη φορά, νεοεισερχόμενοι στον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης» υπογράμμισε η επικεφαλής της παράταξης «ΠΟΛΗ-τικής Ανατροπής» κ. Ελένη Λαφτσή, η οποία μαζί με τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής της ορκίστηκαν με πολιτικό όρκο. Η κ. Λαφτσή ευχήθηκε «καλή δύναμη, καλή θητεία, με διάθεση και θέληση για προσφορά στο θεσμό αυτό της αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας» εκφράζοντας ταυτόχρονα τον προβληματισμό της για το αν θα καταφέρουν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των πολιτών και τις τεράστιες κοινωνικές ανάγκες που υπάρχουν. «Η κοινωνία βογκά» τόνισε η ίδια και συνέχισε «δεν σας κρύβω ότι η δική μας σκέψη είναι σε αυτούς που πλήττονται ιδιαίτερα από τις ασκούμενες σκληρές πολιτικές και δυστυχώς αυτοί είναι πολλοί. Η σκέψη μας είναι στη νέα γενιά που πλήττεται, που κυνηγιέται και ζει σε μία χώρα χωρίς προοπτική και αύριο. Αυτό γεννά περισσότερες ευθύνες ώστε να σταθούμε επάξια στο ύψος των περιστάσεων, και γιατί όχι κάποια στιγμή να τις υπερβούμε». «Ένας κύκλος έκλεισε όπως και αν τον αποτιμήσει κανείς σήμερα και ένας νέος ανοίγει» ανέφερε η κ. Λαφτσή επισημαίνοντας πως τα μέλη της παράταξής της « θα υπηρετήσουμε τις πολιτικές αυτές που έχουν ευθεία αναφορά στις ανάγκες των πολιτών και ιδιαίτερα των πιο αδύναμων από αυτούς. Είμαστε αισιόδοξοι πως από την θέση που μας έφερε η ίδια η κοινωνία και οι συμπολίτες μας θα ασκήσουμε δημιουργικά το ρόλο μας, θα υπηρετήσουμε την τοπική αυτοδιοίκηση και μέσα από αυτή την κοινωνία».
Για μία νέα δημοτική θητεία «με πάρα πολλά προβλήματα και μεγάλη ανησυχία όσον αφορά την ποιότητα αλλά και την φύση των υπηρεσιών που οφείλει να παρέχει ένας δήμος στους δημότες του» έκανε λόγο με την σειρά του ο επικεφαλής του «Σπάρτακου» κ. Νεκτάριος Δαπέργολας. «Μέσα σε αυτό το κλίμα αβεβαιότητας» υπογράμμισε ο ίδιος «εμείς σαν παράταξη του Σπάρτακου δηλώνουμε ότι θα είμαστε και πάλι στην πρωτοπορία, στις επάλξεις με την εποικοδομητική μας κριτική και τις προτάσεις μας εντός και εκτός του δημοτικού συμβουλίου, με τις δράσεις τις οποίες έχουμε ήδη ξεκινήσει και οι οποίες θα ενταθούν στα επόμενα πέντε χρόνια. Θα είμαστε πάντα εδώ σε αυτόν τον αγώνα που δίνουμε για να βελτιωθεί η ζωή των συμπολιτών μας με όποιους τρόπους μπορούμε. Δεν είναι ώρα για πολλά λόγια, τα υπόλοιπα θα τα πούμε μέσα στην επόμενη πενταετία».
Ο κ. Νίκος Φακιρίδης, επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στη Ροδόπη και το πιο έμπειρο αυτή τη στιγμή μέλος του δημοτικού συμβουλίου, επισήμανε  με τη σειρά του πως «η τοπική διοίκηση είναι το τοπικό κράτος και πλέον ανοιχτά αποτελεί το μακρύ χέρι της εξουσίας, εφαρμόζει τις αποφάσεις της με τον δικό της τρόπο και τακτική για να γίνεται πιο εύληπτη και να περνάει πιο εύκολα από τους δημότες». «Εμείς αυτή την πολιτική θα την πολεμήσουμε» ανέφερε ωστόσο πως «θα ψηφίσουμε ό,τι θέματα έρχονται και βλέπουμε ότι βοηθάνε τα λαϊκά στρώματα και κυρίως θα προσπαθήσουμε να πείσουμε τους δημότες να οργανώσουν την πάλη τους με αιτήματα που πρέπει να απευθύνονται και στην τοπική διοίκηση. Αιτήματα όπως είναι οι δημοτικοί φόροι που πρέπει να καταργηθούν, όπως είναι έργα υποδομών που βοηθούν την ποιότητα της ζωής των λαϊκών στρωμάτων, όπως είναι η συμπαράσταση στην αντιλαϊκή λαίλαπα και την επίθεση που δέχονται τα φτωχά λαϊκά στρώματα».










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου