Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

«ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ» ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΣΑΠΩΝ




              

Συνδημότες και συνδημότισσες

Σε μία εποχή ραγδαίων εξελίξεων και ανακατατάξεων, οι νέοι άνθρωποι δεν μπορεί να μένουν στο περιθώριο παρακολουθώντας απαθείς τις εξελίξεις ,αποδεχόμενοι την μοίρα που κάποιοι άλλοι αποφάσισαν γι’ αυτούς χωρίς αυτούς.
Δεν είναι δυνατόν να σιωπούν και να κλείνουν....
τα μάτια τους στη φτώχια ,την ανεργία ,την κοινωνική περιθωριοποίηση .
Ο τόπος μας ,η Ροδόπη ,ο Δήμος μας δεν έχει την πολυτέλεια μίας ακόμη χαμένης γενιάς.
Η πραγματικότητα είναι σκληρή και αμείλικτη :οι δείκτες της ανεργίας καλπάζουν ,η φτώχια δεν χτυπά την πόρτα μας αλλά ήδη έχει μπει μέσα στα σπίτια μας ,οι νέοι άνθρωποι ξαναπαίρνουν όπως και οι γονείς μας τον δρόμο της οικονομικής μετανάστευσης. Τα χωριά μας έχουν ερημώσει.
Ο Δήμος Μαρώνειας Σαπών αποτελεί ένα τυπικό δείγμα αυτής της πραγματικότητας :ανεργία, απομόνωση, απαξίωση ,παντελής έλλειψη προοπτικής .

Είναι γνωστό πως οι τοπικές ηγεσίες όπως η δημοτική αρχή παίζουν καταλυτικό ρόλο στην διαμόρφωση των όρων της ανάπτυξης ή και στην επιτάχυνση των δυσμενών συνεπειών της κρίσης.
Αυτή η παραδοχή αποτέλεσε για μας την κινητήρια δύναμη να ασχοληθούμε με τα  κοινά και να δημιουργήσουμε τους όρους μίας νέας αρχής.

Μίας αρχής στην οποία πρωταγωνιστικό ρόλο θα παίξουν νέοι άνθρωποι
Νέοι άνθρωποι, εμείς, βγαλμένοι από τα σπλάχνα και μεγαλωμένοι στον τόπο μας δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς .

Αποφασίσαμε να πάρουμε τις τύχες του στα χέρια μας. Να κινητοποιήσουμε όλες εκείνες τις ενεργές δυνάμεις του και να κάνουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μία ΝΕΑ ΑΡΧΗ .
Να δημιουργήσουμε ένα ΝΕΟ ΣΤΕΡΕΟ ΚΑΙ ΕΦΙΚΤΟ ΟΡΑΜΑ .

Να θεμελιώσουμε τις βάσεις μίας νέας προοπτικής .

Ο Δήμος Μαρώνειας Σαπών έχει τεράστια αναπτυξιακή προοπτική. Τοποθετημένος σε κομβικό γεωγραφικό σημείο μπορεί ,εφόσον αυτό σχεδιαστεί με προσοχή και ρεαλισμό ,να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος της ανάπτυξης για ολόκληρη τη Ροδόπη.

Τι θα πρέπει να γίνει ;

-Να αξιοποιήσει όλες εκείνες τις δυνατότητες που έχει τόσο σε υποδομές όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό .Να στηρίξει με κάθε τρόπο και μέσο την τοπική επιχειρηματικότητα και αγορά. ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ και μόνο όταν αυτό δεν είναι εφικτό από αλλού.

-Να υλοποιήσει άμεσα (ίσως και χθες) ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα οικονομικής ανάπτυξης που θα περιλαμβάνει την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα ,προσαρμοσμένου στις σύγχρονες εξαγωγικές απαιτήσεις της περιοχής και στην άμεση διασύνδεσή του με την ανάπτυξη του τουρισμού. Με την παράλια ζώνη του και την μακραίωνη ιστορική του ταυτότητα αναγνωρίσιμη διεθνώς ,ο Δήμος θα αποτελέσει έναν τουριστικό προορισμό κυρίως από τις συνοριακές μας χώρες αλλά και την ευρύτερη Βαλκανική.

Ταυτόχρονα μέσα από μία συστηματική προώθηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του μπορεί να προσελκύσει επενδυτές που αναζητούν διεθνώς ευκαιρίες ,στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής που στην πλειοψηφία της ανήκει γεωγραφικά στον Δήμο μας αλλά και στο ΒΙΟΠΑ Σαπών.
Η γνωστή και ανάμεσα στις πλέον κερδοφόρες επιχειρήσεις στη χώρα που δραστηριοποιείται στις Σάπες αποτελεί την απόλυτη απόδειξη για του λόγου το αληθές.

Τα γεωθερμικά πεδία αναξιοποίητα επί δεκαετίες αλλά και οι υπό ολοκλήρωση αρδευτικές υποδομές θα αλλάξουν το επενδυτικό τοπίο και ταυτόχρονα θα κάνουν ανταγωνιστική την αγροτική παράγωγή και την κτηνοτροφία .

Η ελπίδα του τόπου μας είναι οι σημαντικές πρωτοβουλίες πολιτών που με τολμηρά βήματα δείχνουν το δρόμο.

Αυτόν τον δρόμο πρέπει να ο Δήμος να κρατήσει ανοικτό .Να στηρίξει και να ενισχύσει κάθε δημιουργική πρωτοβουλία .Να δώσει ώθηση σε ιδέες που σήμερα βαλτώνουν μέσα στην αδράνεια και την αναβλητικότητα .

Ο Δήμος μας δεν είναι μόνο ο στενός γεωγραφικός τόπος .Είναι οι Θρακιώτες όπου γης .Σπουδαίοι επιστήμονες ,πετυχημένοι στον τόπο τους με ζωντανή την αγάπη για το γενέθλιο χώρο. Αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να αξιοποιήσουμε. Να τους καταστήσουμε πρεσβευτές του Δήμου μας ,να τους φέρουμε κοντά διατηρώντας ένα ζωντανό δίκτυο επικοινωνίας που μπορεί να ανοίξει νέους δρόμους και να φωτίσει διαδρομές .

Ο τόπος μας είναι τόπος ευλογημένος. Είναι τόπος ΙΕΡΟΣ .

Αυτήν την ιερότητα οφείλουμε να προστατέψουμε ως κόρη οφθαλμού και να την αναδείξουμε παγκοσμίως.

Ο Δήμος μας με τον εξαιρετικό του φυσικό πλούτο και την σπάνια χλωρίδα και πανίδα του που έχει ταυτοποιηθεί με τους ανθρώπους του, είναι ένα μνημείο πολιτισμού .

Αυτός είναι ο πλούτος του .Αυτό είναι το πολύτιμο μέταλλό του.

Εμείς που ζούμε  λοιπόν στον Δήμο Μαρώνειας Σαπών έχουμε ξεκαθαρίσει με τρόπο αδιαπραγμάτευτο και κατηγορηματικό ότι αρνούμαστε κάθε δραστηριότητα που μπορεί να καταστρέψει ακόμη και ένα εκατοστό από την περιβαλλοντική αειφορία του. Λέμε ΟΧΙ ξεκάθαρα στις επενδύσεις ΧΡΥΣΟΥ τονίζοντας ότι οι εκπρόσωποί τους είναι ανεπιθύμητοι στον Δήμο μας .Ο αγώνας μας ενάντια στην εξόρυξη και στην επεξεργασία του χρυσού ,είναι αγώνας συνεχής το μήνυμα του οποίου οφείλει να γίνει σεβαστό σε κάθε κέντρο λήψης αποφάσεων όπου ή όσο ψηλά κι αν αυτό βρίσκεται.

Τις μέρες που θα ακολουθήσουν θα ζυμωθεί το πρόγραμμα του συνδυασμού μας  και θα αποσαφηνιστούν οι προτάσεις μας πάνω στους βασικούς άξονες που ήδη έχουν παρουσιαστεί. Θέλουμε συνομιλητές και συνδιαμωρφωτές της νέας πρότασής μας όλους εκείνους τους συμπολίτες που αγωνιούν για το μέλλον και θέλουν ,ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ,ένα φως στο δρόμο τους .

Είμαστε εσείς

Ανεξάρτητοι και μακριά από ιδεολογικά υποζύγια που μας οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο.

Δεν μας ενώνουν ιδεολογίες και κομματικές ταυτότητες. Δεν τις θέλουμε.

Ζητούμε νέους και καθαρούς ανθρώπους με τους οποίους θα φτιάξουμε την επόμενη μέρα. Που θα βάλουμε το νέο στοίχημα. Θα φτιάξουμε μαζί τον Δήμο της επόμενης γενιάς.

Για να αποφασίσουμε εμείς για μας.


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΔΗΜΟ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ,
ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑΣ


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ



Γιάννης Σταυρίδης
Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Μαρώνειας Σαπών



Το ψηφοδέλτιο νίκης και ανατροπής του συνδυασμού κοσμούν επίλεκτα μέλη των τοπικών κοινωνιών με αναγνωρισιμότητα, εντιμότητα, διάθεση και όρεξη για δουλειά .Ακολουθούν τα ονόματα των πρώτων υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού :

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΠΩΝ


Αντωνιάδης Γεώργιος ,ταξίαρχος ΕΑ ,δημοτικός σύμβουλος
Γιαρίμης Ζήσης, ιδιωτικός υπάλληλος
Γκουντάρας Δημήτριος, ελεύθερος επαγγελματίας, αγρότης
Δαμιανίδης Γιώργος, ελεύθερος επαγγελματίας
Καλαιτζή Σαλή Χουσείν ,καθηγητής φιλολογίας
Καμάρας Δημήτριος, αγρότης
Κουκουζέλη Σοφία, καθηγήτρια Αγγλικών
Λούρμπα Ολυμπία ,Δημόσιος Υπάλληλος στο ΚΥ Σαπών
Μαμούτ Μουσταφά, φυσιοθεραπευτής
Μεχμέτ Αλή ,φανοποιός
Μουσά Τζαήτ(Τζενκίς), ελεύθερος επαγγελματίας
Μπαξεβάνης Ματθαίος, τραπεζικός υπάλληλος, δημοτικός σύμβουλος
Οσμάν Σεντάτ, έμπορος
Ρεσήτ Ονάι, ιδιωτικός υπάλληλος
Ρεφειάδης Ιορδάνης ,πολιτικός –μηχανολόγος μηχανικός
Σταυρίδης Ηλίας ,ελεύθερος επαγγελματίας, Πρόεδρος επαγγελματιών και βιοτεχνών Σαπών
Τζανίδης Στέφανος, ελεύθερος επαγγελματίας, δημοτικός σύμβουλος
Τσακιράκη Φωτεινή, τοπογράφος μηχανικός, δημοτική σύμβουλος
Τσάτσας Χαράλαμπος ,ιδιωτικός υπάλληλος
Τσελεμπίδης Πρόδρομος, κτηνίατρος ,υπάλληλος ΟΠΕΚΕΠΕ
Χατζή Χουσείν Μεμέτ Σεμπαχετίν, αγρότης

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ

Αλεξανδρίδης Νικόλαος, ιδιωτικός υπάλληλος
Δαγλή Φικρέτ ,αγρότης ,δημοτικός σύμβουλος
Δουδουλακάκης Πέτρος, συνταξιούχος σωφρονιστικός υπάλληλος, δημοτικός σύμβουλος
Ζαχαρής Μιχάλης, αγρότης
Ιμάμ Χασάν Ριτβάν, ιδιωτικός υπάλληλος
Κουλακτσίζ Χουσείν ,ιδιωτικός υπάλληλος
Κουτίδου Χρυσούλα, αγρότισσα
Μαμουτλάρ Χαλήλ, αγρότης
Μεμέτ Γιουσούφ, έμπορος
Μεραχτσάκης Χρήστος, υπάλληλος ΔΕΗ
Πατσάρα Κυριακή ,οικιακά
Στογιαντσάκης Ιωάννης, αγρότης
Τασίδου Σιδερούλα, ιδιωτική υπάλληλος
Τσακμακίδης Αθανάσιος, υπάλληλος ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου