Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Τα «Χελιδονίσματα» προανήγγειλαν τον ερχομό της άνοιξης






 

Το δρώμενο  «Χελιδονίσματα», με το οποίο καλωσορίζει ο κόσμος την Άνοιξη, αναβίωσε την Τρίτη (4/3) για 11η συνεχόμενη χρονιά ο Πολιτιστικός σύλλογος περιοχής Βυζαντινού Φρουρίου Κομοτηνής, με τη συμμετοχή μαθητών από τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία, τους παιδικούς σταθμούς, του Ειδικού Σχολείου Κομοτηνής και του Συλλόγου Μέριμνας Ατόμων με νοητική υστέρηση «Άγιοι Θεόδωροι». Η αναβίωση του δρωμένου καθιέρωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος περιοχής Βυζαντινού Φρουρίου από το 2003, και η φετινή γιορτή υποδοχής της Άνοιξης. Οι μικροί μαθητές μαζί με τα μέλη του συλλόγου ντυμένοι με Ανοιξιάτικη αμφίεση, συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Βυζαντινό Φρούριο Κομοτηνής και διέσχισαν κεντρικούς δρόμους της πόλης τραγουδώντας τα κάλαντα της Άνοιξης, με τερματισμό την κεντρική πλατεία Κομοτηνής.
Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Βυζαντινού Φρουρίου Κομοτηνής κα. Βιβή Χατζηγεωργίου, στις δηλώσεις της τόνισε ότι «Σήμερα τα μέλη και οι φίλοι του Πολιτιστικού Συλλόγου περιοχής Βυζαντινού Φρουρίου Κομοτηνής γιορτάζουμε τα «Χελιδονίσματα», μαζί με τους μαθητές των σχολείων της Κομοτηνής». «Βγαίνουμε στους κεντρικούς δρόμους της Κομοτηνής, τραγουδάμε και καλωσορίζουμε με αυτόν τον τρόπο την Άνοιξη» σημείωσε και πρόσθεσε ότι  «Είναι ένα έθιμο που κρατάει από τους Βυζαντινούς χρόνους και ο σύλλογός μας το καθιέρωσε ως δρώμενο από το 2003 και κάθε χρόνο το γιορτάζουμε. Βλέπουμε πολύ χαρούμενα πρόσωπα, βλέπουμε πολύ χαρούμενους τους μαθητές των σχολείων, αυτά είναι η χαρά της ζωής, είναι η συνέχεια της ζωής και από αυτά τα παιδιά παίρνουμε και εμείς δύναμη και αισιοδοξία».
Η πρόεδρος Δ.Κ.Ε.Π.Π.Α.Κομοτηνής κα. Νατάσα Λιβεριάδου ανέφερε ότι «Είμαστε εδώ για να παραβρεθούμε στο ξεκίνημα της όμορφης γιορτής που διοργανώνει εδώ και πολλά χρόνια ο Πολιτιστικός Σύλλογος περιοχής Βυζαντινού Φρουρίου Κομοτηνής». «Μια προσπάθεια που την στηρίξαμε και ως Δ.Κ.Ε.Π.Π.Α.Κ. Όπως βλέπουμε όλα είναι πανέμορφα, αλλά ο καιρός δεν μας ευνοεί, η Άνοιξη ξεκινάει με συννεφιά και βροχή, ωστόσο οι μεγάλοι, αλλά και οι μαθητές δεν πτοούνται, συμμετέχουν στην γιορτή και θα τα καμαρώσουμε την ώρα που θα προχωράνε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και θα τραγουδάνε τα κάλαντα και να ευχηθούν σε όλους καλή Άνοιξη» υπογράμμισε. 

ΚΙΝΕΖΟΥ ΜΑΡΙΝΑ