Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Απολογιστική συνέντευξη τύπου του βουλευτή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Α. Καραγιουσούφ




 

Σε γιορτινό κλίμα και παρουσία των τοπικών δημοσιογράφων αλλά και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, παραχώρησε γεύμα ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Αιχάν Καραγιουσούφ, όπου έκανε και έναν απολογισμό για το έργο του,  τους πρώτους 6 μήνες.

 «Η ανάπτυξη είναι για όλους» σημείωσε ο κ. Καραγιουσούφ που υποστήριξε ότι  «δεν ξεχωρίζουμε όσον αφορά τα θέματα της ανάπτυξης και δεν μ’ αρέσει καθόλου οι όροι πλειονοτικοί και μειονοτικοί, όλοι τον ίδιο αέρα αναπνέουμε, το ίδιο νερό πίνουμε και μαστιζόμαστε από την ίδια την κρίση».

Αναφορικά με όσα έκανε στους πρώτους 6 μήνες ανέφερε ότι «από τότε που ανέλαβα το καθήκον του εκπροσώπου του Νομού Ροδόπης, προσπαθήσαμε να ελέγξουμε το έργο της κυβέρνησης σαν αξιωματική αντιπολίτευση. Πιστεύω ότι μέχρι τώρα σαν ΣΥΡΙΖΑ έχουμε κάνει το σωστό, ασκήσαμε πιέσεις όπου και όσο χρειαζόταν έτσι ώστε η κυβέρνηση με τις αποφάσεις που παίρνει και με το νομοθετικό έργο που έχει προσπαθήσει να περάσει μέσα από το Κοινοβούλιο να είναι προς όφελος του λαού πρώτα απ’ όλα». «Αναγνωρίζοντας το χρέος μας δεν σημαίνει ότι θα φορτώσουμε όλο το βάρος στον ελληνικό λαό. Θα μπορούσαν να παρθούν κι άλλα μέτρα που αφορούν τη φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου. Βλέπω μέσα από τις εμπειρίες μου στο Κοινοβούλιο ότι ο ελληνικός λαός πολλά χρόνια είναι στο χέρι των ευεργετών ιδρυμάτων από μεγάλα κεφάλαια όπως ο Βαρδινογιάννης όπως και άλλοι. Θα μπορούσαν αυτοί να φορολογούνται έτσι ώστε να μην χρειάζονται να ιδρυθούν ιδρύματα τέτοια. Από την άλλη βασικά καθήκοντα του κράτους είναι η διαχείριση του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας και της παιδείας, αλλά βλέπουμε να γίνεται ακριβώς το αντίθετο από την πλευρά της κυβέρνησης εκτελώντας της εντολές της Τρόικας. Βλέπω ότι πάει στην πλήρη ιδιωτικοποίηση αυτών των ιερών θεσμών της υγείας και της παιδείας. Αυτό δεν μας βρίσκει σύμφωνους διότι η παιδεία και η υγεία είναι κοινωνικά αγαθά με τα οποία δεν πρέπει να παίζουμε τέτοιου είδους παιχνίδια, παραδίδοντας στα χέρια των ιδιωτών διότι φοβόμαστε ότι στο μέλλον αν προχωρήσει αυτή η κατάσταση για παροχή έστω και βασικών υπηρεσιών υγείας θα πρέπει ο Έλληνας πολίτης να ανατρέχει στη δική του τσέπη και αυτό είναι φοβερό. Όπως και με τα θέματα της παιδείας, η εκπαίδευση είναι το δικαίωμα του κάθε Έλληνα πολίτη, το δικαίωμα κάθε πολίτη του πλανήτη μας και δεν μπορεί να στερηθεί κανένας, αν δεν έχει την οικονομική ευχέρεια, τις σπουδές από το παιδί του» υπογράμμισε στο τέλος.

Ερωτηθείς για τις ερωτήσεις και τις παρεμβάσεις που κατέθεσε στην Βουλή τόνισε ότι  «Οι ερωτήσεις που έχω καταθέσει εγώ σαν Καρά Γιουσούφ είναι πάρα πολύ λίγες». «Συνήθως εμείς καταθέτουμε ερωτήσεις με συνυπογραφές πολλών συντρόφων στον κάθε τομέα που είναι αρμόδιοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό κάνουν άλλωστε και άλλα κόμματα» δήλωσε και πρόσθεσε ότι « Προσπαθήσαμε έτσι να καταθέσουμε ερωτήσεις στην κυβέρνηση και στα υπουργεία στα εργασιακά θέματα. Ασχοληθήκαμε με το θέμα της διαθεσιμότητας που πιστεύουμε ότι απασχολεί πολλούς υπαλλήλους, ασχοληθήκαμε με τα θέματα συγχωνεύσεων υπηρεσιών ακόμη και των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Ίσως είναι αναγκαίο κακό το θέμα των συγχωνεύσεων αλλά θα έπρεπε να γίνει με έναν έλεγχο και μια καλή έρευνα διότι προσωπικά πήγα και επισκέφθηκα κάποιο δημοτικό μειονοτικό σχολείο στην ορεινή περιοχή του Κέχρου και είδα κάποια μεγάλη αδικία βλέποντας να έχει κλείσει ένα σχολείο σε ένα χωριό με καλές κτιριακές εγκαταστάσεις και να έχουν μαζέψει 10-15 μαθητές σε ένα σχολείο που δεν ήταν σχολείο, ήταν μια παράγκα θα πω, μέσα σε αντίξοες συνθήκες. Θα έπρεπε ο υπουργός Παιδείας να επισκεφθεί την περιοχή μας, όχι μόνο και άλλες περιοχές που υπήρξε πρόβλημα στα θέματα των συγχωνεύσεων. Τουλάχιστον να αποφευχθούν τέτοιου είδους σφάλματα από την πλευρά της κυβέρνησης».

ΚΙΝΕΖΟΥ ΜΑΡΙΝΑ