Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Ομιλία: «Προσαρμογή στο σχολείο: από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό και από το δημοτικό στο γυμνάσιο»




   Το Δημοκρίτειο βιβλιοπωλείο πραγματοποίησε το απόγευμα της  Παρασκευής  12 Οκτωβρίου στο χώρο του βιβλιοπωλείου στην ομιλία με θέμα: «Προσαρμογή στο σχολείο: από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό και από το δημοτικό στο γυμνάσιο», με ομιλήτρια την ψυχολόγος, Msc κα.  Βιβή Πετμεζά. Στόχος της ομιλίας να ενημερωθούν οι γονείς για το πώς μπορούν να βοηθήσουν το παιδί τους αλλά και να μάθουν οι ίδιοι για τις αλλαγές από την μετάβαση αυτή.
    Η ψυχολόγος κα. Βιβή Πετμεζά αναφέροντας το στίγμα της ομιλίας της τόνισε ότι  «ασχολούμαι με ομάδες γονέων από το 2005. Σήμερα στην ομιλία μου μίλησα για την προσαρμογή των παιδιών από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό και από το δημοτικό στο γυμνάσιο, πως γίνεται αυτή η μετάβαση, ποίες είναι οι δυσκολίες, ποίες αλλαγές θα σημειωθούν, ποίες δυσκολίες θα αντιμετωπίσει ο γονιός, ποίες το παιδί,  ώστε να είμαστε υποψιασμένοι και έτοιμοι και να μπορέσουμε να βοηθήσουμε το παιδί μας».        

   Απαντώντας σε ορισμένα ερωτήματα διευκρίνισε ότι «ο γονιός είναι αυτός που θα βοηθήσει ουσιαστικά το παιδί με το να πιστεύει σ’ αυτό, με το να προωθεί την αυτονομία του, με το να το κάνει να νιώθει ότι μπορεί να πατήσει μόνο του στα πόδια του, χωρίς να χρειάζεται τα δεκανίκια που είναι ο γονιός. Άρα με την αγάπη και την ασφάλεια που θα του προσφέρει θα το βοηθήσει να αντιμετωπίσει όλες αυτές τις δυσκολίες και όσες δυσκολίες θα έρθουν στην ζωή του μετέπειτα».
   Ερωτηθείς για το τι συμβαίνει σε παιδιά που πηγαίνουν κατευθείαν στο δημοτικό χωρίς να έχουν περάσει από νηπιαγωγείο η κα. Πετμεζά σημείωσε ότι «γι’ αυτό υπάρχει η προπαρασκευαστική εκπαίδευση όπως είναι το νηπιαγωγείο που θα το βοηθήσει τουλάχιστον στην δεξιότητες που υπάρχουν στο δημοτικό, όπως το να μπορεί να κάθετε στην θέση του μια συγκεκριμένη ώρα, να μπορεί να περιμένει την σειρά του, να εκφράζει τις ανάγκες του, όλα αυτά του χρειάζονται ώστε να περάσει στο δημοτικό. Χωρίς να πάει στο νηπιαγωγείο θα είναι πολύ δύσκολο να είναι μαζί με άλλα παιδάκια, να συνυπάρξει ουσιαστικά».
ΚΙΝΕΖΟΥ ΜΑΡΙΝΑ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου