Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Σε έντονη συγκινητική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης παραλαβής της 29ης ταξιαρχίας πεζικού


     Μέσα σε  κλίμα έντονης συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η τελετή  παράδοσης παραλαβής της 29ης ταξιαρχίας πεζικού, από τον απερχόμενο ταξίαρχο Αθανάσιο Ζάχο στον νέο ταξίαρχο Στυλιανό Καβούρ. Παρών σύσσωμη η τοπική αυτοδιοίκηση, πλήθος απλών πολιτών αλλά και φορέων και προέδρων συλλόγων της Θράκης που θέλησαν να αποχερετίσουν τον κ. Ζάχο με τον οποίο είχαν πολύ καλές σχέσεις αλλά και να γνωρίσουν τον νέο ταξίαρχο. 





    Ο νέος ταξίαρχος της 29ης ταξιαρχίας πεζικού κ. Στυλιανός Καβούρ στις δηλώσεις του τόνισε ότι «υγεία να έχουμε και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο, πάντοτε προσπαθούμε να επιτύχουμε με τα μικρότερα μέσα και τους υπάρχοντες  χώρους το βέλτιστο αποτέλεσμα. Η δύναμη μας είναι οι άνθρωποι και ο πολλαπλασιαστής της ισχύος μας είναι ο τοπικός παράγοντας και η τοπική κοινωνία. Πρέπει να αγκαλιάσουμε την τοπική κοινωνία να ζήσουμε μέσα από αυτούς και να προσπαθήσουμε για το καλύτερο». Αναφερόμενος στις απολαβές των στρατιωτικών υποστήριξε ότι «οι απολαβές όπως και της υπόλοιπης κοινωνίας που η πατρίδα τους περνάει μια δύσκολη συγκυρία, με αυτά τα οποία έχουμε προσπαθούμε για το καλύτερο». «Πάντοτε ο στρατός θέλω να πιστεύω ότι είναι ανεπηρέαστος από αυτά, άλλη είναι η δουλειά που έχουν να κάνουν οι πολιτικοί μας και άλλη η δική μας δουλειά» συμπλήρωσε.
   Ερωτηθείς για το πόσο σημαντικό είναι να υπηρετεί κάποιος στην ακριτική Θράκη, δήλωσε ότι «όλα τα χρόνια μου έχω υπηρετήσει εδώ και σαν καταδρομέας, πέρασα από όλες τις περιοχές της Θράκης, τον αγαπάω αυτόν τον τόπο, το σπίτι μου είναι στην Θράκη, θα με βρείτε εδώ».
    Ο απερχόμενος ταξίαρχος Αθανάσιος Ζάχος στις δηλώσεις του επισήμανε ότι «είναι έντονα φορτισμένο το κλίμα σήμερα, σας ευχαριστώ όλους και καλή τύχη».  Αναφορικά με τον χαρακτηρισμό από την εκκλησία ως υπόδειγμα όχι μόνο αξιωματικού αλλά και πολίτη ανέφερε ότι «είναι υπερβολές του πατρός Κωνσταντίνου. Εγώ νιώθω ότι ο στρατός ανήκει στην Κομοτηνή, στην Ροδόπη και στην Θράκη  ευρύτερα».
   Όσον αφορά τις απολαβές των στρατιωτικών σημείωσε ότι «μπορεί η πατρίδα μας να περνάει κάποια οικονομική κρίση, τα στελέχη δεν επηρεάζονται όμως γιατί έχουν υψηλό ηθικό και χάρη σε αυτό συνεχίζουν την λαμπρή και σταθερή πορεία τους, την ανοδική».
  Στο μήνυμα που θέλησε να στείλει στους Θρακιώτες δήλωσε συγκεκριμένα «εμείς είμαστε κομμάτι της Θράκης , του έθνους και σε αυτούς ανήκουμε, γι’αυτούς υπάρχουμε, γιαυτούς αγωνιζόμαστε και γι’αυτούς θα συνεχίσει να υπάρχει ο στρατός».
ΚΙΝΕΖΟΥ ΜΑΡΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου