Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Σε δέκα μέρες αρχίζει η νηστεία για τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας

 Στις 20 Ιουλίου αρχίζει η περίοδος νηστείας για τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας, το λεγόμενο ραμαζάνι. Μετά από 30 ημέρες είναι το μπαϊράμι μια από τις μεγαλύτερες θρησκευτικές γιορτές για τους μουσουλμάνους. Για την γιορτή αυτή, την νηστεία και όλα όσα πρέπει να κάνουν οι μουσουλμάνοι την περίοδο αυτή μίλησε ο σοφολογιότατος μουφτής Κομοτηνής Μέτσο Τζαμαλή.

  «Από το πρωί ως το βράδυ οι μουσουλμάνοι κρατάνε νηστεία, δεν πρέπει να πίνουν ούτε νερό, ούτε να τρώνε φαγητό, ούτε να καπνίζουν» τόνισε ο σοφολογιότατος μουφτής Κομοτηνής Μέτσο Τζαμαλή που επισήμανε ότι «το ραμαζάνι κρατάει τριάντα μέρες και είναι μεγάλη θρησκευτική γιορτή, γι’αυτό και η νηστεία είναι  υποχρεωτική».
«Μετά από την νηστεία ακολουθεί το ραμαζάν – μπαϊράμ, οι νέοι το λένε σεκέρ – μπαϊράμ και μοιράζουν γλυκά σε χριστιανούς αλλά και μουσουλμάνους, δεν ξεχωρίζουν, δίνουν σε όλους τους γείτονες»
    Αναφορικά με το θέμα τις συνταξιοδότησης του και το θέμα της διαδοχής ο μουφτής υπογράμμισε ότι «περιμένουμε την απόφαση της ελληνικής πολιτείας, όταν μας έρθει η απάντηση θα πάρουμε απόφαση, μέχρι τότε δεν απαντάμε τίποτα, απλά περιμένουμε».
ΚΙΝΕΖΟΥ ΜΑΡΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου