Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Η ΔΕΥΑΚ υπέγραψε δύο συμβάσεις έργων με τους ανάδοχους

Τα έργα που θα αντικαταστήσουν τα δίκτυα ύδρευσης από αμίαντο που είναι από το 1950 θα εξασφαλίσουν καθαρό νερό.
Η εταιρεία Dasyc A.E. ανέλαβε την αναβάθμιση δικτύων ύδρευσης περιοχών Σταθμού, Ρέμβης και Εκτενεπόλ
Η εταιρεία Δημήτρειος Α.Ε. ανέλαβε την αναβάθμιση δικτύων ύδρευσης οικισμών Κάλχα, Τυχερού, Ιάμπολης, Συμβόλων, Σιδεράδων, Στυλάριου, Καρυδιάς, Μικρού και Μεγάλου Κρανοβούνιου και Πανδρόσου 

   Την έναρξη έργων που θα εξασφαλίσουν καθαρό νερό σηματοδότησε η υπογραφή το πρωί της Πέμπτης, των σχετικών συμβάσεων μεταξύ του προέδρου της ΔΕΥΑΚ Δημήτρη Καρασταύρου και των αναδόχων στα γραφεία της δημοτικής επιχείρησης στην Κομοτηνή. Πρόκειται για τα έργα: «Ύδρευση δήμου Κομοτηνής - αναβάθμιση εσωτερικών δικτύων ύδρευσης περιοχών Σταθμού, Ρέμβης και Εκτενεπόλ πόλης Κομοτηνής» με ανάδοχο την εταιρεία Dasyc A.E. και προϋπολογισμό 5.063.910 ευρώ με Φ.Π.Α. και «Ύδρευση δήμου Κομοτηνής – αναβάθμιση εσωτερικών δικτύων ύδρευσης οικισμών Κάλχα, Τυχερού, Ιάμπολης, Συμβόλων, Σιδεράδων, Στυλάριου, Καρυδιάς, Μικρού και Μεγάλου Κρανοβούνιου και Πανδρόσου» με ανάδοχο την εταιρεία Δημήτρειος A.E. και προϋπολογισμό 5.030.700 ευρώ με Φ.Π.Α..
   Η υπογραφή των συμβάσεων είναι ουσιαστικά τα αποτέλεσμα μιας προσπάθειας που ξεκίνησε από τις πρώτες ημέρες που ανέλαβε η νέα διοίκηση της επιχείρησης, ανέφερε κατά την υπογραφή των συμβάσεων ο κ. Καρασταύρου, υπογραμμίζοντας ότι «από τις πρώτες μέρες ήμασταν μάρτυρες των προβλημάτων στα δίκτυα ύδρευσης Σταθμού – Εκτενεπόλ. Τότε λέγαμε ότι σκοπός μας είναι αυτά τα δίκτυα να ενταχθούν και κάνουμε κάθε προσπάθεια να τα εντάξουμε σε έργα χρηματοδοτούμενα στο ΕΣΠΑ ώστε να ολοκληρώσουμε σχεδόν στο 100% των δικτύων ύδρευσης σε επίπεδο πόλης. Πλέον έχουμε την υπογραφή της σύμβασης δύο μεγάλων έργων, της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στην περιοχή της Ρέμβης, του Σταθμού και της Εκτενεπόλ, περιοχές που έχουν ακόμα δίκτυο με αμίαντο και χρονολογείται από τις δεκαετίες 1950-1960. Συγχρόνως έχουμε και την υπογραφή της σύμβασης σε οικισμούς του τομέα β’, δηλαδή Κάλχα, Τυχερό, Ιάμπολη, Σύμβολα, Σιδεράδες, Στυλάριο, Καρυδιά, Μικρό και Μεγάλο Κρανοβούνιο και Πάνδροσος». Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι αναθέσεις των μελετών για τα δύο έργα είχαν ξεκινήσει και είχαν γίνει από την προηγούμενη διοίκηση του δήμου και της ΔΕΥΑΚ.
   Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων είναι 18 μήνες και οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα. Σε ό,τι αφορά την χρηματοδότηση τα έργα είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ, όπου  ο κ. Καρασταύρου τόνισε ότι, «εμείς από την δική μας μεριά θα είμαστε συνεπείς για την ίδια συμμετοχή και το ΦΠΑ. Από εκεί και πέρα είναι έργα του ΕΣΠΑ. Καταλαβαίνετε ότι σε μια τέτοια δύσκολη συγκυρία το να έχουμε έργα αυτής της τάξης σε ένα τόσο δυσοίωνο περιβάλλον είναι ένα μήνυμα αισιοδοξίας που πρέπει να βγει προς την τοπική κοινωνία».
   Παράλληλα η ΔΕΥΑΚ προωθεί και μία σειρά άλλων έργων στον τομέα της ύδρευσης. Συγκεκριμένα έχει προκύψει ο ανάδοχος στη μελέτη για τον βιολογικό Φαναρίου, ενώ ταυτόχρονα ωριμάζουν και έργα που αφορούν την τρίτη φάση Σιδηροχωρίου και προχωρούν εγκαταστάσεις δικτύων ύδρευσης στους οικισμούς Σιδηροχωρίου, Παγουρίων, Γλυφάδας και Μαυρομάτη. Στον τομέα της αποχέτευσης η ΔΕΥΑΚ έχει ήδη εντάξει στο ΕΣΠΑ το έργο του βιολογικού Φαναρίου, έργο προϋπολογισμού 12 εκ. ευρώ και έχει έτοιμες μελέτες προς ένταξη στους οικισμούς Κοσμίου και Ροδίτη. Τέλος στα άμεσα σχέδια είναι η ωρίμανση μελέτης για την αποχέτευση του οικισμού Θρυλορίου, Ανθοχωρίου και Φύλακα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου