Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Εγκαίνια γραφείων συλλόγου Ηπειρωτών νομού Ροδόπης

Πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Κυριακής (1/4) τα εγκαίνια των γραφείων του Συλλόγου Ηπειρωτών νομού Ροδόπης «Άγιος Γεώργιος ο εξ Ιωαννίνων», όπου βρίσκονται στον 2ο όροφο του κτιρίου που στεγάζεται το 13ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Ηπειρωτών νομού Ροδόπης κ. Ευάγγελος Βαρζόπουλος, δήλωσε ότι «Ο σύλλογός μας είναι ένας από τους παλαιότερους συλλόγους της Ροδόπης, μιας και οι Ηπειρώτες ήταν από τους πρώτους που βρίσκονταν στην Κομοτηνή, από την απελευθέρωσή της, στα πλαίσια του ότι εκείνο τον καιρό οι προπαππούδες μας ασκούσαν εμπόριο, έλεγχαν τα «χάνια» σε όλη τη διαδρομή από την Ήπειρο μέχρι την Κωνσταντινούπολη και ήταν μέσα στο οικονομικό γίγνεσθαι εκείνης της εποχής». Αναφορικά με την ίδρυση του συλλόγου και το άνοιγμα στην τοπική κοινωνία ανέφερε ότι «Αυτός ο σύλλογος όταν ιδρύθηκε ήταν Ηπειρωτική Αδελφότητα ήταν μεγαλύτερη συνοχή, ήταν πιο αδελφοποιημένος, ήταν πιο «σφιχτός». Βέβαια όσο περνάνε τα χρόνια και ανοίγονται οι κοινωνίες και όσο προχωρούμε προς την παγκοσμιοποίηση, είναι φυσικό ότι δεν μπορούμε πλέον να μένουμε «κλειστοί» στις ηπειρωτικές αρχές και παραδόσεις του καιρού, γι΄αυτό εδώ και λίγα χρόνια έγινε τροποποίηση του καταστατικού, όπου μπορούνε να εγγράφονται ως μέλη και άτομα μη ηπειρωτικής καταγωγής, αλλά που αγαπάνε και τους αρέσει η ηπειρώτικη παράδοση». «Αυτήν την προσπάθεια κάνουμε στα πλαίσια της διατήρησης της παράδοσης» σημείωσε και πρόσθεσε «κάτι το οποίο θεωρείται για μένα απαραίτητη ανάγκη για την περίοδο που περνάμε να κρατηθεί η παράδοση, μιας και η παράδοση δεν είναι απλά μόνο οι φουστανέλες και τα τσαρούχια, αλλά είναι και οι βασικές αρχές που κληρονομήσανε οι γονείς μας από τους παππούδες μας και εμείς από αυτούς και τις οποίες θα περάσουμε και στις επόμενες γενιές. Βασικές αρχές όπως η φιλοπατρία, η φιλαργυρία, βασικές αρχές καθήκοντος και πάνω σε αυτές θα πρέπει να στηριχθούμε στις δύσκολες καταστάσεις που διάγει η κοινωνία μας αυτόν τον καιρό. Γι΄αυτό και θεωρούμε αυτό το μάζεμα των ανθρώπων από όλες τις παραδοσιακά μετερίζια, ότι συντελούν στο να κρατιέται η Ελλάδα, γι΄αυτό που διακρίνει την Ελλάδα, δηλαδή τις αρετές, να κρατιούνται ψηλά». Το χρονικό για την απόκτηση στέγης ανέλυσε ότι «Η στέγη που θα βρίσκονται πλέον τα γραφεία του συλλόγου μας έχει μία ιστορία που ξεκινάει από την εποχή που ήταν δήμαρχος ο κ. Βαβατσικλής, μας παραχωρήθηκε αυτός ο χώρος άτυπα και από τότε γίνονται εδώ οι πρόβες του χορευτικού μας συγκροτήματος και άλλες διάφορες εκδηλώσεις, απλά δεν είχαμε τη δυνατότητα να επιπλώσουμε το χώρο. Αυτό έγινε με το πέρασμα του χρόνου, μας βοήθησε και η δημοτική αρχή του κ. Κοτσάκη και τώρα είχαμε και τη στήριξη του νυν δημάρχου Κομοτηνής κ. Πετρίδη, όπου μας παραχωρήθηκε επίσημα ο χώρος, επιπλώσαμε το χώρο, μαζέψαμε όλα μας τα αρχεία μας και με τον καιρό θα οργανωθεί ακόμα καλύτερα και επίσης στο χώρο του ισογείου συνεχίζονται να γίνονται τα μαθήματα του χορευτικού μας τμήματος». 
   Μετά το τέλος των εγκαινίων, πραγματοποιήθηκαν αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου για την επόμενη διετία, το οποίο θα ανακοινωθεί όταν συσταθεί σε σώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου