Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Πασχαλινές συνταγές από την Βέφα Αλεξιάδου

   Την Βέφα Αλεξιάδου, είχαν την δυνατότητα να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν την Κυριακή  στο ξενοδοχείο Αχίλλειο. Καλεσμένη από τον χορευτικό σύλλογο «Θρακών» η κα. Αλεξιάδου γνωστή για την μαγειρική της, μύησε τις παραβρισκόμενες στην μαγειρική τέχνη, έδωσε ιδέες, αλλά χάρισε και μυστικά για τις πασχαλινές συνταγές. «ήρθα με πολύ χαρά» δήλωσε η ίδια που εξήγησε ότι «το ραντεβού είναι κλεισμένο εδώ και δύο μήνες, συνάντησα ανθρώπους πολύ ζεστούς, ωραίους και πολύ φιλόξενους, με περιποιήθηκαν όσο δεν πίστευα ότι μπορούν να με περιποιηθεί άνθρωπος, έφαγα πολύ ωραία στα διάφορα εστιατόρια που πήγαμε ως τώρα, πέρασα πολύ καλά και αυτό το όμορφο έκλεισε με μια πολύ ωραία εκδήλωση. Ελπίζω και ο κόσμος να έμεινε ευχαριστημένος και να εφαρμόσει όλα αυτά που είπαμε στο πασχαλινό τραπέζι».

  Όσον αφορά τις επισκέψεις της στην Θράκη αλλά και για το «χωριό της γεύσης που δεν έγινε» η κα. Αλεξιάδου υπογράμμισε ότι «Έχω έρθει πολλές φορές στην Θράκη, συγκεκριμένα πέντε φορές , την πρώτη φορά ήρθα εδώ από το υπουργείο πολιτισμού για το χωρίο της γεύσης, δυστυχώς το χωρίο δεν έγινε και λυπάμαι πάρα πολύ γιατί ήταν μια πολύ ωραία ιδέα και έπρεπε να γίνει για να δώσουμε ζωή σε ένα τόπο που είναι τόσο κοντά στα σύνορα μας και τόσο μακριά για να το επισκεφτεί κανείς, θα πρέπει να έχει κίνητρο, ελπίζω κάποια στιγμή να πραγματοποιηθεί αυτή η ιδέα, είναι πραγματικά πολύ σημαντικό να γίνει ένα παραδοσιακό χωριό με τα καφενεία του, τις ταβέρνες του, τους ανθρώπους που χορεύουν με κάποια παραδοσιακά events που θα κάνουν τον κόσμο από το εξωτερικό να θέλει να έρθει, να δει, να ζήσει, να φάει και να περάσει καλά σε αυτό το χωριό».
    Αναφορικά με τις επιτυχίες της στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς και για τον τίτλο της πρώτης καταξιωμένης επαγγελματίας ελληνίδας η κα. Αλεξιάδου σημείωσε ότι «είμαι πολύ περήφανη γιατί με αυτή την δουλειά μου προβάλλω την Ελλάδα, την αγαπώ πάρα πολύ, είμαι ελληνίδα μέχρι το κόκαλο και πραγματικά νιώθω περήφανη που κατάφερα με αυτή τη δουλεία που κάνω την απλή να προβάλλω την χώρα μου και να βάλω ένα μικρό πετραδάκι στον τουρισμό μας, γιατί το φαγητό, η κουζίνα, μετράει πάρα πολύ για τον τουρισμό μας. Και όταν τα βιβλία μου κυκλοφορούν σε όλο τον κόσμο καταλαβαίνεται ότι γίνεται πολύ μεγάλη διαφήμιση».   
  Μετά το τέλος της παρουσίασης η πρόεδρος της Δ.Κ.Ε.Π.Α.Α.Κ Νατάσα Λιβεριάδου, χάρισε ένα βιβλίο για την Θράκη στην κα. Αλεξιάδου.
ΚΙΝΕΖΟΥ ΜΑΡΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου