Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Έκοψαν την πίτα τους οι εθνοφύλακες Ροδόπης

Σε πολύ ωραίο κλίμα πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας των εθνοφυλάκων Ροδόπης, ενώ παράλληλα έγινε και η βράβευση για την προσφορά τους στην εθνοφυλακή. Παρών στην εκδήλωση και ο ταξίαρχος της 29ης ταξιαρχίας πεζικού κ. Ζάχος και ο υποδιοικητής κ. Χρίστογλου, εκπρόσωποι των εθνοφυλάκων των περιοχών της Ροδόπης και εθνοφύλακες με τις οικογένειες τους. Τυχερός της ημέρας,  ο κ. Αμπατζίανης που βρήκε το φλουρί και κέρδισε μια κούπα με το έμβλημα της εθνοφυλακής.   

   Ο Συνταγματάρχης και υποδιοικητής της 29ης ταξιαρχίας πεζικού και διοικητής της εθνοφυλακής κ.  Γεώργιος Χρίστογλου «η εθνοφυλακή είναι ένας θεσμός που συνδυάζει τον πολίτη με την στράτευση. Οι  εθνοφύλακες είναι οι άνθρωποι της γειτονιάς μας, ο αγρότης, ο κτηνοτρόφος, ο υπάλληλος, ο επαγγελματίας, ο άνεργος της σημερινής εποχής, οι οποίοι είναι στρατευμένοι, με το όπλο στο σπίτι, έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να εκτελέσουν την αποστολή που θα τους ανατεθεί. Η αποστολή της εθνοφυλακής είναι να παρέχει το αίσθημα της ασφάλειας και ενότητας σε όλους τους πολίτες της Θράκης ανεξαιρέτως, ώστε να μπορούν να ασχολούνται απερίσπαστοι με τα δικά τους έργα».
Ερωτηθείς για τις δραστηριότητες των εθνοφυλάκων ο κ. Χρίστογλου υπογράμμισε ότι «ένας από τους στόχους τους είναι να καθιερωθεί η παρέλαση σε κάθε εθνική γιορτή και στην Κομοτηνή και στις Σάπες, γιατί είδαμε ότι έγινε αποδεκτή με ενθουσιασμό και από τον κόσμο που το περίμενε και το ήθελε. Η παρέλαση έγινε εντελώς εθελοντικά και τα μηνύματα και η συμμετοχή είναι θετική. Συνεχίζεται η εκπαίδευση τους, υπάρχουν σοβαρές δυσκολίες, γιατί οι άνθρωποι έχουν τις οικογένειες τους και τους ζητείται να διαθέσουν από τον πολύτιμο χρόνο τους, λίγο για να ασχοληθούν και με το αντικείμενο της εθνοφυλακής. Λίγος χρόνος απαιτείται για να ανταποκρίνονται στην υποχρέωση τους».  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου