Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Εγκαίνια νευροψυχιατρικής κλινικής αγίας Μαρίνας – μια κλινική που έλειπε από την Θράκη



Με κάθε επισημότητα αλλά και με την παρουσία σύσσωμης της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και της τοπικής κοινωνίας πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου τα εγκαίνια της νευροψυχιατρικής κλινικής «Αγία Μαρίνα» του κ. Στασινόπουλου.
   Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν, χαιρέτισαν και ευχήθηκαν, ο εκπρόσωπος του υφυπουργού δικαιοσύνης και βουλευτή Ροδόπης Γιώργου Πεταλωτή, ο Βουλευτής Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης,  ο αντιπεριφέρειάρχη Ροδόπης Πάυλος Δαμιανίδης, ο  Δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης και ο σοφολογιότατος Μουφτής Κομοτηνής Μέτσο Τζαμαλή. Οι ευχές όλων εστίαζαν στο πρόσωπο του κ. Στασινόπουλο αλλά και στο σημαντικό έργο που επιτελεί στην περιοχή μας, παράλληλα όμως εκθείαζαν και την σημαντικότητα της προσπάθειας στην σημερινή εποχή, δεδομένης και της κρίσης κάτι για το όποιο ο κ. Γιαννακίδης χαρακτήρισε αντάρτη τον κ. Στασινόπουλο που επιχείρησε κάτι τόσο μεγάλο σε μια τόσο δύσκολη εποχή.
      Ο διευθυντής της κλινικής κ.  Σταμάτης Μαρούδας μιλώντας για την νέα μονάδα υπογράμμισε ότι «εγκαινιάζουμε σήμερα το τελευταίο δημιούργημα, του κ. Στασινόπουλου στη Κομοτηνή που είναι η νευροψυχιατρική κλινική «Αγία Μαρίνα», δυναμικότητος 160 κλινών, με δυναμικότητα επέκτασης στα 250 κρεβάτια. Η προσφορά μας είναι αποδεκτή η οποία έχει εμφυσηθεί από τον δημιουργό στο προσωπικό αλλά και στο στενό κύκλο προερχόμενο από την τοπική κοινωνία ότι θα πρέπει σε αυτόν τον χώρο να υπάρξει ανιδιοτέλεια, προσφορά, παροχή υπηρεσιών, αλλά πρώτα – πρώτα και κύρια η ανθρωπιά. Με αυτό το κλίμα διακατέχεται όλη η έκφραση αυτής της κλινικής και νομίζω ότι θα αποτελέσει την πιστή, γνήσια και ποίο καθαρή καταγραφή στη συνείδηση της τοπικής κοινωνίας».       
    Ο ιδιοκτήτης της κλινικής κ. Κωνσταντίνος Στασινόπουλος μιλώντας για το εγχείρημα αυτό τόνισε ότι «εδώ και αρκετά χρόνια από τις παρατηρήσεις που κάνω από τις κλινικές μου στην Θεσσαλονίκη έβλεπα την πλήρη απογύμνωση και τραγική έλλειψη ψυχιατρικών κλινικών στην Θράκη.
  Αναφορικά με την απόφαση που πήρε σε περίοδο κρίσης να δημιουργήσει αυτή την κλινική ο κ. Στασινόπουλος διευκρίνισε ότι «κάποιος λογικός άνθρωπος ίσως να μην αποφάσισε να δημιουργήσει την κλινική αυτή εν μέσω κρίσης αλλά η λογική είναι θέμα υποκειμενικό, ο καθένας έχει την δική του λογική και τις δικές του κρίσεις, βάση των οποίων και αποφασίζει.  Αυτό που έχει σημασία για μένα είναι το ηθικό των κατοίκων μιας κοινωνίας, αν μια κοινωνία είναι γονατισμένη και εμπνέεται από ηττοπάθεια είναι καταδικασμένη να περιθωριοποιηθεί, κάτι το οποίο δεν ήθελα να συμβεί στην Θράκη για κανένα λόγο. Δεν πρέπει αυτό να συμβεί στην Θράκη, είναι επικίνδυνη η περιθωριοποίηση για την Θράκη, θα πρέπει να θωρακιστεί η Θράκη,  με πάσης φύσεως επενδύσεις, ιδιαίτερα με επενδύσεις υγείας, η υγειονομική κάλυψη της Θράκης δεν είναι σε αξιόλογο επίπεδο. Κινήθηκα επάνω σε αυτό το πνεύμα,  δηλαδή στο πως θα βάλω ένα λιθαράκι για την αποτροπή της περιθωριοποίησης της Θράκης, της οικονομικής, της κοινωνικής κ.ο.κ.  Αυτός ήταν και ο λόγος που με ώθησε πέραν των συναισθηματικών και των άλλων κινήτρων να έρθω στην Θράκη, εδώ έγινε για πρώτη φορά πανελλαδικά η πρώτη μονάδα αποκαταστάσεως  «ο Άγιος Γεώργιος»   και εδώ έγινε για πρώτη φορά ύστερα από τόσα χρόνια η μονάδα νευροψυχιατρικών παθήσεων που δεν υπήρχε».
«Μα είναι ποτέ δυνατόν σε μια κοινωνία στοιχειωδώς οργανωμένη να μην υπάρχει ένα θεραπευτήριο ψυχιατρικών παθήσεων»; Αναρωτήθηκε ο κ. Στασινόπουλος εξηγώντας περαιτέρω την απόφαση του και συνέχισε υποστηρίζοντας ότι «αυτά τα οποία έβλεπα στην Θεσσαλονίκη γιατί εκεί ερχόταν όλοι, δεν μπορεί έναν άνθρωπο που έχει τάξει τον εαυτό του σε αυτόν τον χώρο να τον αφήσει ασυγκίνητο».
    Ερωτηθείς για το αν θα συνεχίσει τις επενδύσεις ο κ. Στασινόπουλος επισήμανε ότι «θα συνεχίσω τις επενδύσεις όσο έχω υγεία διότι εμένα τα παραμύθια για την ύφεση με πλήττουν βαθύτατα αλλά δεν με κάμπτουν, εφόσον έχω υγεία θα βρω τον τρόπο να προχωρήσω και προς τον Νομό Έβρου. Ας ελπίσουμε να έχουμε όλοι υγεία».   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου