Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

22.000 άτομα στην Πανήγυρη στο Βατοπαιδινό Μετόχι του Αγίου Νικολάου, στο Πόρτο Λάγος – 5 και 6 Δεκεμβρίου

   Ο Πανηγυρικός Εσπερινός άρχισε την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, στις 6.00 μ.μ. και τελείωσε στις 9.00 μ.μ. Η ακολουθία του εσπερινού τελέστηκε με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, πού κατέφθαναν συνεχώς για να προσκυνήσουν τον εορτάζοντα, θαυματουργό και προστάτη τους Άγιο Νικόλαο. Έγινε επίσης, και η δέηση με την αρτοκλασία, στον περίβολο του ναού. Την επομένη, μέρα Τρίτη 6 Δεκεμβρίου  τελέστηκε η Ακολουθία του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας.  
    Εντύπωση δημιούργησε η κατά συρροή προσέλευση των πιστών από τις πρωινές ώρες μέχρι και λίγο μετά τα μεσάνυκτα. Υπολογίζεται ότι κατά το διήμερο 5 με 6 Δεκεμβρίου προσήλθαν για προσκύνηση στο Μετόχι πέραν των 22.000 πιστών· οι οποίοι προέρχονταν από τις γύρω περιοχές, Ξάνθη, Καβάλα, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη αλλά και από Αθήνα, Κύπρο, Κρήτη και αλλού.
   Δεν πρέπει να ξεχάσουμε να αναφέρουμε ότι κατά το διήμερο αυτό ο Καθηγούμενος και άλλοι πνευματικοί πατέρες δέχθηκαν μεγάλο αριθμό πιστών στο μυστήριο της εξομολογήσεως μέχρι και τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες. Οι πατέρες οι οποίοι διακονούν στο Ιερό Βατοπαιδινό Μετόχι του Αγίου Νικολάου Πόρτο Λάγος, δέχονταν με ευχαρίστηση τους προσκυνητές και μοίραζαν ευλογίες από τις εκδόσεις της Μονής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου