Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Τελετή Ορκωμοσίας Δοκίμων Αστυφυλάκων εκπαιδευτικής σειράς 2011-2013

Έδωσαν τον καθιερωμένο όρκο  συνολικά (1.294) Δόκιμοι Αστυφύλακες,


   Τελετή ορκωμοσίας των 380 νεοεισερχομένων Δοκίμων Αστυφυλάκων, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στην έδρα της Σχολής Αστυφυλάκων στην Κομοτηνή. Παρέστησαν ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Ταξιάρχος  Εμμανουήλ Λoυπείδης, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης, Ταξιάρχος Γεώργιος Πολυζωίδης και ο Διοικητής της Σχολής Αστυφυλάκων, Αστυνομικός Διευθυντής  Αθανάσιος Σύρρος.

   Στην τελετή χοροστάτησε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής, Αρχιμανδρίτης κ.κ. Κωνστάντιος.

   Παραβρέθηκαν ακόμα, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών, τοπικών Αρχών και Φορέων, διδακτικό και εκπαιδευτικό προσωπικό του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, γονείς και συγγενείς των Δοκίμων Αστυφυλάκων, καθώς και πλήθος κόσμου.

   Αντίστοιχες τελετές ορκωμοσίας Δοκίμων Αστυφυλάκων, πραγματοποιήθηκαν στα άλλα επτά  Τμήματα Δοκίμων Αστυφυλάκων, σε όλη τη χώρα.

   Στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, στην τελετή χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος & Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνός, παρουσία του Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, Ταξιάρχου Γεωργίου Σαλαμάγκα.

   Στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Ξάνθης, στην τελετή χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων, παρουσία του Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, Αστυνομικού Διευθυντή  Γεωργίου Γκοδοσίδη.

   Συνολικά έδωσαν τον καθιερωμένο όρκο 1.294 Δόκιμοι Αστυφύλακες, οι οποίοι θα συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους στη Σχολή Αστυφυλάκων. Η εκπαίδευση διακρίνεται σε θεωρητική και πρακτική και αποσκοπεί κυρίως,  στην άρτια επαγγελματική κατάρτιση, στη γενική εγκυκλοπαιδική μόρφωση και διαπαιδαγώγηση, στη γνώση της νομικής επιστήμης, στο χειρισμό και χρήση των όπλων, στη βελτίωση της φυσικής αγωγής και στην εκμάθηση τεχνικών αυτοπροστασίας.

   Η φοίτηση των σπουδαστών διαρκεί πέντε εξάμηνα και χωρίζεται σε τρία εκπαιδευτικά έτη. Τα δύο πρώτα διαιρούνται σε δύο αυτοτελή εξάμηνα το καθένα και το τρίτο εκπαιδευτικό έτος περιλαμβάνει το τελευταίο εξάμηνο εκπαίδευσης.

    Ο Ταξίαρχος γενικός αστυνομικός διευθυντής ΑΜΘ κ. Εμμανουήλ Λoυπείδης μετά την ορκωμοσία δήλωσε ότι «υπό την σκέπη της εκκλησίας οι δόκιμοί έδωσαν σήμερα τον όρκο για υπακοή στο σύνταγμα και τους νόμους του κράτους. Εδώ πάρουν μια άρτια επαγγελματική κατάρτιση, εγκυκλοπαιδική μόρφωση, γνώσεις τις νομικής επιστήμης αλλά και βελτίωση της φυσικής κατάστασης, στον χειρισμό των όπλων και της αυτοάμυνας».

 Ερωτηθείς για την στελέχωση των υπηρεσιών που παρουσιάζει πολλές θέσεις Ο κ. Λoυπείδης υπογράμμισε ότι «περιμένουμε να τελειώσει πολύ γρήγορα η φοίτηση τους για να στελεχώσουν τις υπηρεσίες μας, προκειμένου να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο, για την τήρηση και την τάξη της ασφάλειας όλης της κοινωνίας».   

  Αναφορικά με την επάρκεια των υποδομών της σχολής ο αστυνομικός διευθυντής ΑΜΑΘ υποστήριξε ότι «στο λίγο χρονικό διάστημα που ήταν η εκπαίδευση τους είδαμε πάρα πολύ καλά αποτελέσματα. Υπάρχει μεγάλη βελτίωση και πολύ καλή οργάνωση της σχολής».

   Ο διοικητής του τμήματος δοκίμων αστυφυλάκων Κομοτηνής κ. Γεώργιος Αναγνωστόπουλος τόνισε ότι «μετά το τέλος της θεωρητικής εκπαίδευσης τον Ιούνιο του 2012 θα ακουλουθήσουν πρακτική εκπαίδευση 14 μηνών περίπου σε αστυνομικές υπηρεσίες και τον Αυγουστο του 2013 όσοι αριστεύσουν θα γίνει η ονομασία τους».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου