Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Άρχισε σήμερα στο 13ο δημοτικό σχολείο Κομοτηνής το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με τίτλο: «Το κλίμα αλλάζει, εμένα με νοιάζει!»

   Η κλιματική αλλαγή έπαψε να αποτελεί μακρινή απειλή. Συμβαίνει εδώ και τώρα και επιταχύνεται. Πολλές περιοχές στον κόσμο αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες θερμοκρασίες. Οι Ευρωπαίοι βιώνουν τις επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη: ξηρασίες, πλημμύρες, κύματα καύσωνα και πυρκαγιές στα δάση ,συμβαίνουν όλο και συχνότερα. Πρόκειται απλά για μια πρόγευση του τι θα επακολουθήσει..
   Αναγνωρίζοντας, λοιπόν, ότι ο αντίκτυπος της κλιματικής αλλαγής είναι πλέον καταφανής, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Κομοτηνής, σε συνεργασία με την Α/θμια Δ/νση Εκπ/σης Ν. Ροδόπης και τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων κύριο Γιώργο Ιωαννίδη, θα υλοποιήσουν εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Το κλίμα αλλάζει, εμένα με νοιάζει!» σε Δημοτικά Σχολεία της πόλης μας, που θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 10.45 στους μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης του 13ου Δημοτικού Σχολείο Κομοτηνής.
    «Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα βασίζεται» τόνισε η διευθύντρια του κέντρου ευρωπαικου πληροφόρησης νέων Κομοτηνής Λουίζα Σαλτσίδου που συνέχισε επισημαίνοντας ότι «στην ενεργό συμμετοχή των παιδιών και αποσκοπεί στην πληρέστερη ενημέρωσή τους γύρω από το μείζον πρόβλημα της αλλαγής του κλίματος και της ευαισθητοποίησής τους με απλές, πρακτικές συμβουλές που μπορούν εύκολα να εφαρμόσουν στην καθημερινότητά τους, ώστε να συμβάλουν στην μείωση του ενεργειακού τους αποτυπώματος».
Το πρόγραμμα αποτελείται από:
Α)μια σύντομη εισαγωγή για τους σκοπούς της λειτουργίας του Europe Direct Κομοτηνής
Β) παρουσίαση Power Point, με τίτλο: «Το κλίμα αλλάζει, εμένα με νοιάζει!»
Γ)animated videos που εντάσσονται στην ευρωπαϊκή καμπάνια με τίτλο: «GENERATION AWAKE», όπου ο Στράτος ο Στρουμπουλός, η Παρασκευή η παρορμητική και ο Μηνάς ο ρουτίνας αναλαμβάνουν δράση ευαισθητοποίησης για να κινητοποιήσουν και να εμπνεύσουν τους νέους να υιοθετήσουν ένα νέο καταναλωτικό πρότυπο με σεβασμό στο περιβάλλον της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (www.generationawake.eu) και
Δ) δύο εκπαιδευτικά παιχνίδια, που σχεδιάστηκαν από τη WWF, το «Taboo», και «η αλυσίδα της ενέργειας». Στο τέλος, θα διανεμηθούν έντυπες εκδόσεις για παιδιά, της Υπηρεσίας Εκδόσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
   Η δασκάλα του 13ου δημοτικού σχολείο Κομοτηνής κα. Ευδοκία Μαρία Καρβέλα, μιλώντας για την δράση αυτή ανέφερε ότι  «αποδεχτήκαμε με μεγάλη χαρά την πρόταση από το κέντρο ευρωπαϊκής πληροφόρησης για τις δράσεις που ξεκινάνε με το δικό μας σχολείο και αφορούν τις κλιματικές αλλαγές, έχοντας την προηγούμενη εμπειρία μιας καλής συνεργασίας με το κέντρο, θεωρήσαμε πολύ χρήσιμο να έχουν οι μαθητές της πέμπτης και έκτης τάξης που συμμετέχουν στην δράση, περίπου 36 παιδιά, αυτήν την εμπειρία. Αν και το πρόγραμμα αυτό έχει τρία χρόνια που ξεκίνησε, το θέμα του είναι πάντα επίκαιρο.   
  Αναφορικά με τα όσα περιλαμβάνει αυτή η δράση η κα. Καρβάλα ανέφερε ότι «αυτή η δράση περιλαμβάνει παρουσίαση μέσω power point, που έχουν φτίαξει εθελοντές του κέντρου πληροφόρησης,  κάποια εκπαιδευτικά παιχνίδια με διαδραστικό υλικό».
   Η όλη δράση υποστηρίζεται από την εθελοντική ομάδα  ευαισθητοποίησης για κοινωνικά θέματα του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Κομοτηνής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου